Voeding

 

 

"Laat voeding uw medicijn zijn." 

Hippocrates

 

 

 

 

Is het nu echt tijd om eens serieus naar uw voedingspatroon te kijken zonder calorieën te tellen? Maak dan een afspraak met mij.

 

Ik werk als orthomoleculaire therapeut. De orthomoleculaire voedingsleer is gebaseerd op het streven naar optimale hoeveelheden voedingsstoffen in weefsels. Zij staat voor een gezonde, evenwichtige voeding, die bij voorkeur zo puur en zuiver (biologisch) mogelijk is en afgestemd op de behoefte en omstandigheden van het individu. Optimaal gedoseerde voedingssupplementen vullen deze behoefte aan waarmee ze kunnen helpen om de gezondheid te behouden, bevorderen of herstellen. Er is een groot verschil tussen niet ziek worden en optimaal functioneren. Ik kijk naar uw eetpatroon (vooral naar wat er goed gaat) en eventuele klachten die u heeft. 

 

Het woord 'orthomoleculair' komt van 2 woorden. 'Orthos' wat recht betekend en 'moleculair' wat gaat over de moleculen. Het gaat om de juiste verhouding van vitamine en mineralen in je weefsels. Kortom, gezond eten en je lijf voeden met hetgeen het nodig heeft. We weten allemaal dat gezond eten van belang is. Toch blijkt het in de praktijk moeilijker dan gedacht. Orthomoleculaire therapie is een complementaire therapie. Dat wil zeggen dat het naast de reguliere geneeskunde zoals we die kennen kan worden toegepast. Het is niet of-of maar en-en. 

 

Ik richt mij met name op de klachten als gevolg van:

- Afvallen;

- Diabetes type 2 (ouderdomssuiker);

- Metabool syndroom (abdominale obesitas (buikomvang), matig verhoogde bloeddruk, laag HDL-cholesterol, verhoogd glucose en verhoogde triglyceriden).

 

En mensen die verantwoord willen afvallen door een verandering in eet- & leefstijl en niet door een dieet.

 

 Dieet stamt af van het Griekse woord diatia wat leefregel betekent. 

Voor mij is een leefregel niet van tijdelijke aard maar blijvend, een leefstijl!

 

Daarnaast kunt u ook bij mij terecht voor advies over:

- Stress & burn-out klachten;

- Vermoeidheid, verminderde energie;

- Artrose (slijtage);

- Neerslachtigheid;

- Hoge bloeddruk;

- Darmproblemen (zoals bijvoorbeeld prikkelbare darm, ziekte van Crohn e.d.);

- Schildklierproblematiek;

- Hoge bloeddruk;

- Obstipatie;

- Eczeem;

- Verhoogd cholesterol.

 

Eerst voeding dan eventueel suppletie!

 

Het kan zijn dat met een aanpassing hier en daar in uw eetpatroon u al een heel stuk geholpen bent. Het kan ook voorkomen dat ik suppletie adviseer om het lichaam te kunnen ondersteunen de klachten aan te pakken. Want het is bijvoorbeeld handiger om een pil magnesium te slikken dan verschillende trossen bananen te eten náást uw gewone eten!

 

U hoeft natuurlijk niet persé klachten te ervaren maar kan ook gewoon nieuwsgierig zijn of uw voedingspatroon wel optimaal is. Ook kunt u bij mij terecht voor preventief advies.